Осигурено е финансиране за 120 договора по 4.1

Нови 20 млн. евро са осигурени за одобрените проекти, останали под условие

Осигурено е финансиране в размер на 20 милиона евро за договорите останали под черта от първия прием на подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“. Както Агрозона писа първо бяха останали 120 договора, за които досега нямаше наличен бюджет.  По подмярка 4.1 за от началото на програмния период бяха направени два приема и към момента има сключени 1475 договора за повече от 400 милиона евро.

При първия прием са били наддоговорени средства, за които са сключени съответно договори без наличен бюджет. „Това беше направено с цел по-пълно изпълнение на програмата и усвояване на бюджета. Към настоящият момент 120 договора продължават да бъдат под така нареченото „под условие“, сподели зам. директорът на ДФЗ Атидже Алиева-Вели по време на Седмата Национална среща на земеделските производители в България.

Министър Порожанов вече е издал заповед, за да бъде осигурено финансиране в размер на над 20 милиона евро и за тези договори. Те ще се анексират и кандидатите вече могат да подават заявки за плащане. Има информация, че голяма част от тях са изпълнени, стана ясно още от думите на зам. директорът на ДФЗ.

Източник: Агрозона